Menu  MIDWINTERHOORNWANDELING 2019


De grote, jaarlijkse Twentse midwinterhoornwandeling wordt dit jaar gehouden in het buitengebied van Denekamp, waarvan een deel over het landgoed Singraven. Er worden 2 wandeltochten, één van ong. 6 km, de andere van ongeveer 10 km, uitgezet waarbij u onderweg kunt luisteren naar de klanken van de midwinterhoorn. Op verschillende plaatsen langs de route staan één van de ongeveer 25 blaasgroepen uit diverse plaatsen. De groepen blazen volgens een strak tijdschema. Het officiële startpunt is bij Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat. Borden zullen u wijzen naar de parkeerplaatsen. Om de wandeling nog interessanter te maken kunt u een programmaboekje aanschaffen.Hierin staat de route beschreven en worden de tijden aangegeven wanneer er opeen blaaspunt geblazen wordt. Verder staan er wetenswaardigheden in over het gebied, het landgoed Singraven en de diverse boerderijen waar u langs loopt. Door aanschaf van het boekje kunt u op de aangegeven plekken parkeren en helpt u mee om dit evenement te bekostigen.

Onderweg kunt u een hapje en een drankje kopen bij één van de pauzepunten. Als afsluiting van de route zou u nog een bezoekje kunnen brengen aan de kerstmarkt in het centrum van Denekamp.

U wordt verzocht de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen zodat het evenement probleemloos en soepel kan verlopen. Deelname is uiteraard voor eigen risico, hoewel de organisatie er alles aan doet om de veiligheid te waarborgen.

Onder De stand van zaken kunt u zien wat we in de loop van dit jaar doen om dit evenement mogelijk te maken.