Menu  MIDWINTERHOORNWANDELING 2019

Wie we zijn

De midwinterhoornblazers uit Denekamp (Doarp) zijn een groep van zo'n 20 blazers. In november worden er altijd vier oefenavonden gehouden. Iedereen die belangstelling heeft voor deze traditie kan komen om te oefenen en zo te bekijken of het een leuke hobby kan worden. Er zijn altijd midwinterhoorns aanwezig en deze kunnen ook enige tijd geleend worden. Er zijn drie blazers die ook hoorns maken.

Vanaf de eerste advent tot 3-koningen wordt er op verschillende locaties geblazen, zie Activiteiten-agenda. Op een aantal locaties is er ook een mogelijkheid om het maken van een midwinterhoorn te bekijken. Dit jaar verzorgen we de enige echte MIDWINTERHOORNWANDELING waaraan zo 25 blaasgroepen meedoen.

Eén keer per jaar is er een grote midwinterhoornwandeling waarin veel blaasgroepen meedoen. In 2018 is de jaarlijkse midwinterhoornwandeling op zondag 23 december te Lonneker.

Zoals op de foto te zien is besteden we zorg aan onze kleding. De meeste blazers dragen een blauwe kiel, manchester broek, wollen sokken en klompen. Een enkeling is in zondags zwart gekleed.